domů | naše služby | menu | články | o nás
                        fotogalerie | kontakt | odkazy
k

Sabdží s rajčaty

  • 450 g hlávkového zelí
  • 2 hřebíčky
  • 2 tobolky kardamonu
  • 450 g hlávkového zelí
  • 1 smotek skořice (7,5 cm)
  • 4 pl ghí nebo rostlinného oleje
  • 4 brambory, oloupané a nakrájené na kostky
  • 1 pl strouhaného zázvoru
  • 1/2 čl kajenského pepře
  • 1 čl kurkumy
  • 4 středně velká rajčata, nakrájené na 8 dílků
  • 1 1/2 čl soli
  • 1/2 čl cukru
  • 150 ml vody

fotka_pokrmu_sabdzi

Postup:

Promyjte zelí, nakrájejte ho a nechte oschnout. V elektrickém mlýnku nebo v hmoždíři namelte hřebíček, kardamon a skořicovou kůru na jemný prášek a nechte stranou. V hrnci rozehřejte při mírné teplotě 3 polévkové lžíce ghí nebo rostlinného oleje. Přidejte nakrájené brambory a za stálého míchání je smažte, až dostanou světle hnědou barvu. Vyndejte je z hrnce a nechte stranou.


Ve stejném hrnci osmahněte na zbývajícím ghí nebo oleji zázvor. Přidejte kajenský pepř a kurkumu a ještě několik vteřin smažte. Přidejte nakrájené zelí a za stálého míchání ji smažte 3 až 4 minuty. Přidejte rajčata, osmahlé brambory, sůl, cukr a vodu. Hrnec přikryjte a vařte na mírném ohni, dokud všechna zelenina nezměkne. Před podáváním posypte předem namletým voňavým kořením a jemně zamíchejte.



Příprava a doba vaření: 30 min.



Recepty