domů | naše služby | menu | články | o nás
                        fotogalerie | kontakt | odkazy
k

Luglu

  • 525 ml vody
  • 300 g hnědého cukru
  • 1/2 čl muškátového oříšku, čerstvě strouhaného
  • 1/4 čl mletých hřebíčků
  • 100 g rozinek
  • 150 g sušených datlí, nakrájených na kousky
  • 150 g sekaných sušených fíků
  • 150 g cizrnové mouky
  • 165 ml vody na bundí
  • ghí na smažení
  • 125 nasekaných lískových nebo pistáciových oříšků, případně mandlí
  • 75 g kokosu

fotka_pokrmu_alupatra

Vařte vodu s cukrem, muškátovým oříškem, mletým hřebíčkem a sušeným ovocem, dokud datle nezměknou a směs nezhoustne. Potom ji nechte jen mírně povařit.


Nyní připravte bundí (smažené cizrnové perličky). V míse smíchejte cizrnovou mouku s vodou, aby se vytvořilo husté těstíčko. V pánvi na smažení rozehřejte ghí. Nad horkým ghí podržte děrovanou lžíci nebo plný cedník s velkými otvory. Pomocí stěrky protlačte tolik těsta, abyste povrch ghí pokryli kapkami. Nechte je pomalu smažit asi 4 minuty, až se stanou křupavé a zlatožluté. Nenechte je zhnědnout.


Když jsou hotové, vyndejte perličky z ghí, nechte je okapat a potom vložte do mísy. Pokračujte, až veškeré těstíčko usmažíte na bundí. Přimíchejte k nim ořechy, ovocný sirup a strouhaný kokos a vše důkladně promíchejte. Navlhčete si ruce a utvořte 16 kompaktních kuliček. Položte je na talíř, aby ztuhly.



Příprava a doba smažení: 30 až 40 min.



Kokosky

  • 300 g sušeného mléka
  • 200g cukru
  • 500g kokosu
  • růžová voda
  • voda

Postup:

Sušené mléko před použitím nejprve prosijte do mísy. Používáte li moučkový cukr, můžete jej přidat k sušenému mléku rovnou, máte li krystal, rozpusťte jej ve vlažné vodě, kterou budete přidávat později. Ještě v sypkém stavu smíchejte mléko s kokosem a poté přidávejte vodu až do vytvoření konzistentního těsta. Trochu kokosu si nechte stranou pro obalování vytvarovaných kuliček. Máte li k dispozici můžete těsto vylepšit pár kapkami růžové vody. Chcete li vytvořit obzvlášť úhledné a chutné kuličky, je dobré nechat těsto nějakou dobu odpočinout, kokos tak do sebe nabere více vody. Nejlepší kuličky jsou z hruběji strouhaného kokosu.



Příprava a doba tvarování: 45 min



Recepty